Sentence view

Universal Dependencies - Kangri - KDTB

LanguageKangri
ProjectKDTB
Corpus Parttest


showing 201 - 300 of 288 • previous


[1] tree
इसा गल्ला सुणी के पटवारिए दा मुंह उतरी गिया
s-201
201
इसा गल्ला सुणी के पटवारिए दा मुंह उतरी गिया।
isā gallā suṇī ke paṭavārie dā muṁha utarī giyā.
[2] tree
सारे लोक बुड्ढे पास्सें गौरा ने दिक्खणा लगी पे
s-202
202
सारे लोक बुड्ढे पास्सें गौरा ने दिक्खणा लगी पे।
sāre loka buḍḍhe pāsseṁ gaurā ne dikkhaṇā lagī pe.
[3] tree
ऊञा एह जम्मणी दा बूट्टा प्रेमुएं दा ही है
s-203
203
ऊञा एह जम्मणी दा बूट्टा प्रेमुएं दा ही है।
ūñā eha jammaṇī dā būṭṭā premueṁ dā hī hai.
[4] tree
जज्ज बुड्ढे दिया गल्ला सुणी के बड़ा खुश होया
s-204
204
जज्ज बुड्ढे दिया गल्ला सुणी के बड़ा खुश होया।
jajja buḍḍhe diyā gallā suṇī ke baṛā khuśa hoyā.
[5] tree
जम्मणी दा रुक्ख जिञा पहलैं था , तिञा ही रेह्या
s-205
205
जम्मणी दा रुक्ख जिञा पहलैं था , तिञा ही रेह्या।
jammaṇī dā rukkha jiñā pahalaiṁ thā , tiñā hī rehyā.
[6] tree
जाह्लू तिसदी निन्दर खुल्ली तां संझ ढळी चुक्कियो थी
s-206
206
जाह्लू तिसदी निन्दर खुल्ली तां संझ ढळी चुक्कियो थी।
jāhlū tisadī nindara khullī tāṁ saṁjha ḍhaḷī cukkiyo thī.
[7] tree
अपर सैह करी भी क्या सकदा था!
s-207
207
अपर सैह करी भी क्या सकदा था!
apara saiha karī bhī kyā sakadā thā!
[8] tree
एह देहिया हालता विच सारेयां ते बड्डा सुआल खाणे दा था
s-208
208
एह देहिया हालता विच सारेयां ते बड्डा सुआल खाणे दा था।
eha dehiyā hālatā vica sāreyāṁ te baḍḍā suāla khāṇe dā thā.
[9] tree
सैह तां हल्ल होई गेया
s-209
209
सैह तां हल्ल होई गेया।
saiha tāṁ halla hoī geyā.
[10] tree
सैह गलाई के बाहर चली गेई
s-210
210
सैह गलाई के बाहर चली गेई।
saiha galāī ke bāhara calī geī.
[11] tree
तुसां हार बड़ा छैळ बणान्दे हन
s-211
211
तुसां हार बड़ा छैळ बणान्दे हन।
tusāṁ hāra baṛā chaiḷa baṇānde hana.
[12] tree
तिन्ना तिह्नां जो रात्ती केइयां किस्मा दे खाणें बणाई के खुआए
s-212
212
तिन्ना तिह्नां जो रात्ती केइयां किस्मा दे खाणें बणाई के खुआए।
tinnā tihnāṁ jo rāttī keiyāṁ kismā de khāṇeṁ baṇāī ke khuāe.
[13] tree
सैह बड़े खुश होए
s-213
213
सैह बड़े खुश होए।
saiha baṛe khuśa hoe.
[14] tree
तिसजो तिसदे घरे वाळे चुक्की के लेई औह्न
s-214
214
तिसजो तिसदे घरे वाळे चुक्की के लेई औह्न।
tisajo tisade ghare vāḷe cukkī ke leī auhna.
[15] tree
राजदरबार लगी गेया
s-215
215
राजदरबार लगी गेया।
rājadarabāra lagī geyā.
[16] tree
कमरे विच बछाण भी लगवाई दित्ता
s-216
216
कमरे विच बछाण भी लगवाई दित्ता।
kamare vica bachāṇa bhī lagavāī dittā.
[17] tree
राजा राणी दोयो तित्थू सौई गे
s-217
217
राजा राणी दोयो तित्थू सौई गे।
rājā rāṇī doyo titthū sauī ge.
[18] tree
बेहसाबा तफान उट्ठणा लग्गा
s-218
218
बेहसाबा तफान उट्ठणा लग्गा।
behasābā taphāna uṭṭhaṇā laggā.
[19] tree
सारिया पृथ्विया जो अप्पूं विच ही डुबाई लैंह्गा?
s-219
219
सारिया पृथ्विया जो अप्पूं विच ही डुबाई लैंह्गा?
sāriyā pr̥thviyā jo appūṁ vica hī ḍubāī laiṁhgā?
[20] tree
जिञा ही सैह रुकी तफान भी थमी गेया
s-220
220
जिञा ही सैह रुकी तफान भी थमी गेया।
jiñā hī saiha rukī taphāna bhī thamī geyā.
[21] tree
तिसा दा बापू भी नराज होई गेया
s-221
221
तिसा दा बापू भी नराज होई गेया।
tisā dā bāpū bhī narāja hoī geyā.
[22] tree
सारी गल्ल तिसा जो सुणाई दित्ती
s-222
222
सारी गल्ल तिसा जो सुणाई दित्ती।
sārī galla tisā jo suṇāī dittī.
[23] tree
गांह मिंजो कोई मुस्कल नी हुणी
s-223
223
गांह मिंजो कोई मुस्कल नी हुणी।
gāṁha miṁjo koī muskala nī huṇī.
[24] tree
बाकी मैं सम्हाळी लैह्ंगी
s-224
224
बाकी मैं सम्हाळी लैह्ंगी।
bākī maiṁ samhāḷī laihṁgī.
[25] tree
तिस पर कन्ध ढेई पेई
s-225
225
तिस पर कन्ध ढेई पेई।
tisa para kandha ḍheī peī.
[26] tree
जाह्लू तिसदी हाख खुल्ली , सैह पताळे विच पुज्जी गेया था
s-226
226
जाह्लू तिसदी हाख खुल्ली , सैह पताळे विच पुज्जी गेया था।
jāhlū tisadī hākha khullī , saiha patāḷe vica pujjī geyā thā.
[27] tree
इसदी कोई जरूरत नी है
s-227
227
इसदी कोई जरूरत नी है।
isadī koī jarūrata nī hai.
[28] tree
एह तां मेरा फर्ज था
s-228
228
एह तां मेरा फर्ज था।
eha tāṁ merā pharja thā.
[29] tree
गांह जाह्लू भी मेरी जरूरत हुंगी तां मिंजो याद करी लैणा
s-229
229
गांह जाह्लू भी मेरी जरूरत हुंगी तां मिंजो याद करी लैणा।
gāṁha jāhlū bhī merī jarūrata huṁgī tāṁ miṁjo yāda karī laiṇā.
[30] tree
सैह आळी विच गुम होई गेई
s-230
230
सैह आळी विच गुम होई गेई।
saiha āḷī vica guma hoī geī.
[31] tree
इतणा गलाई के मच्छी मुड़ी के चली गेई
s-231
231
इतणा गलाई के मच्छी मुड़ी के चली गेई।
itaṇā galāī ke macchī muṛī ke calī geī.
[32] tree
जरा करी बक्खें बेही के किच्छ सोचदा रेह्या
s-232
232
जरा करी बक्खें बेही के किच्छ सोचदा रेह्या।
jarā karī bakkheṁ behī ke kiccha socadā rehyā.
[33] tree
इक्क उच्ची दुआल दुस्सी गेई
s-233
233
इक्क उच्ची दुआल दुस्सी गेई।
ikka uccī duāla dussī geī.
[34] tree
भाऊ ! कुतांह जा दे हन?
s-234
234
ओ भाऊ ! कुतांह जा दे हन?
o bhāū ! kutāṁha jā de hana?
[35] tree
तुसां गांह नी जाई सकदे
s-235
235
तुसां गांह नी जाई सकदे।
tusāṁ gāṁha nī jāī sakade.
[36] tree
कैंह् नी जाई सकदा?
s-236
236
कैंह् नी जाई सकदा?
kaiṁh nī jāī sakadā?
[37] tree
अपर तिह्नां तिसदी गल्ल नी मन्नी
s-237
237
अपर तिह्नां तिसदी गल्ल नी मन्नी।
apara tihnāṁ tisadī galla nī mannī.
[38] tree
तिस जो अपणें आप्पे पर गुस्सा आया
s-238
238
तिस जो अपणें आप्पे पर गुस्सा आया।
tisa jo apaṇeṁ āppe para gussā āyā.
[39] tree
डरी के सारे ही पैह्रेदार तित्थू ते नह्ठी गे
s-239
239
डरी के सारे ही पैह्रेदार तित्थू ते नह्ठी गे।
ḍarī ke sāre hī paihredāra titthū te nahṭhī ge.
[40] tree
सैह मती ही छैळ थी
s-240
240
सैह मती ही छैळ थी।
saiha matī hī chaiḷa thī.
[41] tree
कृष्ण कन्हैया तिसा ने प्यार करदा था
s-241
241
कृष्ण कन्हैया तिसा ने प्यार करदा था।
kr̥ṣṇa kanhaiyā tisā ne pyāra karadā thā.
[42] tree
मेरिया मालणी दा सुर्गवास होई गेया है
s-242
242
मेरिया मालणी दा सुर्गवास होई गेया है।
meriyā mālaṇī dā surgavāsa hoī geyā hai.
[43] tree
कुब्जा मने - मने बड़ी खुश होई
s-243
243
कुब्जा मने - मने बड़ी खुश होई।
kubjā mane - mane baṛī khuśa hoī.
[44] tree
इसजो अपणा ही घर समझा
s-244
244
इसजो अपणा ही घर समझा।
isajo apaṇā hī ghara samajhā.
[45] tree
तित्थू सैह् किस्मां - किस्मा दे पकवान त्यार करना लग्गी
s-245
245
तित्थू सैह् किस्मां - किस्मा दे पकवान त्यार करना लग्गी।
titthū saih kismāṁ - kismā de pakavāna tyāra karanā laggī.
[46] tree
तित्थू सैह् न्हौता कने हटी आया
s-246
246
तित्थू सैह् न्हौता कने हटी आया।
titthū saih nhautā kane haṭī āyā.
[47] tree
तिसजो निन्दर आई गई
s-247
247
तिसजो निन्दर आई गई।
tisajo nindara āī gaī.
[48] tree
माधो ! क्या कणक बाही दित्ती?
s-248
248
ओ माधो ! क्या कणक बाही दित्ती?
o mādho ! kyā kaṇaka bāhī dittī?
[49] tree
पता नी बरखा काह्लू होणी?
s-249
249
पता नी बरखा काह्लू होणी?
patā nī barakhā kāhlū hoṇī?
[50] tree
भ्यागा - संझा घरैं रोज ही पूजा होणा चाहिदी
s-250
250
भ्यागा - संझा घरैं रोज ही पूजा होणा चाहिदी।
bhyāgā - saṁjhā gharaiṁ roja hī pūjā hoṇā cāhidī.
[51] tree
घरे सुख - शान्ति बणियो रैह्न्दी है
s-251
251
घरे सुख - शान्ति बणियो रैह्न्दी है।
ghare sukha - śānti baṇiyo raihndī hai.
[52] tree
काह्लू मुकदा है?
s-252
252
काह्लू मुकदा है?
kāhlū mukadā hai?
[53] tree
भ्यागा पंज बजे मुकदा है
s-253
253
भ्यागा पंज बजे मुकदा है।
bhyāgā paṁja baje mukadā hai.
[54] tree
तूं काह्लू उठदा है?
s-254
254
तूं काह्लू उठदा है?
tūṁ kāhlū uṭhadā hai?
[55] tree
खरे - खरे बचार म्हारे दमागे विच पैदा हुन्दे
s-255
255
खरे - खरे बचार म्हारे दमागे विच पैदा हुन्दे।
khare - khare bacāra mhāre damāge vica paidā hunde.
[56] tree
डंगरे घा खाई बैठेयो हन
s-256
256
डंगरे घा खाई बैठेयो हन।
ḍaṁgare ghā khāī baiṭheyo hana.
[57] tree
सैह कैस दस्सी गेया है?
s-257
257
सैह कैस दस्सी गेया है?
saiha kaisa dassī geyā hai?
[58] tree
अज्ज नळकें पाणीं नी औणा , फीटर आया था
s-258
258
अज्ज नळकें पाणीं नी औणा , फीटर आया था।
ajja naḷakeṁ pāṇīṁ nī auṇā , phīṭara āyā thā.
[59] tree
दो घड़े नाड़ेयां ते लेई ओआ
s-259
259
दो घड़े नाड़ेयां ते लेई ओआ।
do ghaṛe nāṛeyāṁ te leī oā.
[60] tree
जरा सम्ह्ळी के चलणा
s-260
260
जरा सम्ह्ळी के चलणा।
jarā samhḷī ke calaṇā.
[61] tree
बान्दर मते होई गेयो हन
s-261
261
बान्दर मते होई गेयो हन।
bāndara mate hoī geyo hana.
[62] tree
फसलां जो तैह्स - नैह्स करी देया दे हन
s-262
262
फसलां जो तैह्स - नैह्स करी देया दे हन।
phasalāṁ jo taihsa - naihsa karī deyā de hana.
[63] tree
खान्दे घट्ट कनै गुआन्दे मता हन
s-263
263
खान्दे घट्ट कनै गुआन्दे मता हन।
khānde ghaṭṭa kanai guānde matā hana.
[64] tree
राजुए जो भेज्जेआ है
s-264
264
राजुए जो भेज्जेआ है।
rājue jo bhejjeā hai.
[65] tree
दर - दर भटके गऊ माता
s-265
265
दर - दर भटके गऊ माता।
dara - dara bhaṭake gaū mātā.
[66] tree
इक्क कवता विच कविएं क्या बोलेया है?
s-266
266
इक्क कवता विच कविएं क्या बोलेया है?
ikka kavatā vica kavieṁ kyā boleyā hai?
[67] tree
कदेया बेला आई गेया है?
s-267
267
कदेया बेला आई गेया है?
kadeyā belā āī geyā hai?
[68] tree
एह् भी तां बे मौसमी हुन्दी जा दी है
s-268
268
एह् भी तां बे मौसमी हुन्दी जा दी है।
eh bhī tāṁ be mausamī hundī jā dī hai.
[69] tree
गांह् - गांह् दिक्खा क्या हुन्दा है?
s-269
269
गांह् - गांह् दिक्खा क्या हुन्दा है?
gāṁh - gāṁh dikkhā kyā hundā hai?
[70] tree
मितरा ! एह खरे लच्छण नी हन्
s-270
270
मितरा ! एह खरे लच्छण नी हन्।
mitarā ! eha khare lacchaṇa nī han.
[71] tree
वातावरण जो परदूषणे ते बचाणे बिच पूरे तरीकें समर्पित होणें दी भी जरूरत है
s-271
271
वातावरण जो परदूषणे ते बचाणे बिच पूरे तरीकें समर्पित होणें दी भी जरूरत है।
vātāvaraṇa jo paradūṣaṇe te bacāṇe bica pūre tarīkeṁ samarpita hoṇeṁ dī bhī jarūrata hai.
[72] tree
बरखा लगणे वाळी है
s-272
272
बरखा लगणे वाळी है।
barakhā lagaṇe vāḷī hai.
[73] tree
चाह् बणी गेइयो है तां लेई ओआ
s-273
273
चाह् बणी गेइयो है तां लेई ओआ।
cāh baṇī geiyo hai tāṁ leī oā.
[74] tree
चाह पी लैन्दे हन
s-274
274
चाह पी लैन्दे हन।
cāha pī lainde hana.
[75] tree
मिंजो कजो याद कित्ता?
s-275
275
मिंजो कजो याद कित्ता?
miṁjo kajo yāda kittā?
[76] tree
मिंजो कोई मुश्कल नी हुणीं
s-276
276
मिंजो कोई मुश्कल नी हुणीं।
miṁjo koī muśkala nī huṇīṁ.
[77] tree
मैं सम्हाळी लैह्ंगी
s-277
277
मैं सम्हाळी लैह्ंगी।
maiṁ samhāḷī laihṁgī.
[78] tree
सैह ढेई गेया
s-278
278
सैह ढेई गेया।
saiha ḍheī geyā.
[79] tree
तुसां अप्पू दसगे तां ठीक होणा
s-279
279
तुसां अप्पू दसगे तां ठीक होणा।
tusāṁ appū dasage tāṁ ṭhīka hoṇā.
[80] tree
इन्हां प्रोग्रामां दा देह्या फायदा म्हारे हाळियां भाऊआं जो होन्दा है
s-280
280
इन्हां प्रोग्रामां दा देह्या फायदा म्हारे हाळियां भाऊआं जो होन्दा है।
inhāṁ progrāmāṁ dā dehyā phāyadā mhāre hāḷiyāṁ bhāūāṁ jo hondā hai.
[81] tree
सबना दा हाल इक्को देह्या है
s-281
281
सबना दा हाल इक्को देह्या है।
sabanā dā hāla ikko dehyā hai.
[82] tree
भाऊ ! जरा एम्बुलेन्सा सद्दी देया
s-282
282
ओ भाऊ ! जरा एम्बुलेन्सा सद्दी देया।
o bhāū ! jarā embulensā saddī deyā.
[83] tree
कोई गल्ल नी
s-283
283
कोई गल्ल नी।
koī galla nī.
[84] tree
तिन्नी पखलें माहणुएं बुढड़े सौह्रे जो जवाब दित्ता
s-284
284
तिन्नी पखलें माहणुएं बुढड़े सौह्रे जो जवाब दित्ता।
tinnī pakhaleṁ māhaṇueṁ buḍhaṛe sauhre jo javāba dittā.
[85] tree
क्या तुसां वळ मोबाईल फोन नी है?
s-285
285
क्या तुसां वळ मोबाईल फोन नी है?
kyā tusāṁ vaḷa mobāīla phona nī hai?
[86] tree
अपणे आप एम्बुलेंस ओंदी है
s-286
286
अपणे आप एम्बुलेंस ओंदी है।
apaṇe āpa embuleṁsa oṁdī hai.
[87] tree
मैं फोन खरीदी भी लेयां ता मिंजो बरतणा ही नी ओणा
s-287
287
मैं फोन खरीदी भी लेयां ता मिंजो बरतणा ही नी ओणा।
maiṁ phona kharīdī bhī leyāṁ tā miṁjo barataṇā hī nī oṇā.
[88] tree
असां दे जमाने बिच मदरसे नेडे नी हुन्दे थे
s-288
288
असां दे जमाने बिच मदरसे नेडे नी हुन्दे थे।
asāṁ de jamāne bica madarase neḍe nī hunde the.

Edit as listText viewDependency trees