jv_108.05

jv_108.05

ProjectPDTSC

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Podíváme se na další fotku . Co vidíme na této fotce ? Byli jsme na houbách na Děčínsku . Chodím strašně ráda na houby , tak jsem manžela přemluvila , abychom jeli . Vyjeli jsme na výlet asi třicet , 35 kilometrů od chalupy . Bylo to v Krušných horách na hranicích s Německem . Tam jsou místa , kde je spousta hub . Našli jsme kozáky , křemenáče , suchohřiby a klouzky . Byla to nádhera . Měla jsem z toho velikou radost . Právě sedím na dvorečku a čistím houby - připravuju je na sušení , na smažení a tak . Druhý den po houbovém výletu jsem zjistila , že něco svědí tady na noze a pak něco ještě výš a na zádech . Kromě krásných hub byl úlovek šest klíšťat . Na Děčínsku je hodně klíšťat . Dokonce jsou tam nakažená klíšťata . Potom jsem čekala , jak to dopadne , ale boreliózu jsem nedostala . Chodíte houbařit často ? Nejméně jednou za rok . Máme ještě příbuzného ve Středohoří . tam chatu . , jak ráda chodím na houby , tak nás vždycky alespoň jednou do roka pozve . Zavolá nám , kdy je nejvíc hub . Jdeme tam taky do lesa . Houby nasbíráme a nasušíme . Mám potom vždycky houby ještě pro vnučku , pro dceru a hlavně na tu největší houbovou pochoutku , což je smaženice . Co všechno s houbami děláte ? Smažím , suším a dělala jsem i houby v octě nebo v pikantním nálevu . Jsou velice dobré . Sušené houby , pokud jsou to opravdu hřibovité houby , jsou v obchodech velice drahé . Je to takový poklad z lesů . Pomáhá vám se sušením a zavařováním i manžel ? Pomáhá mi hlavně se sušením . Na sušení mi vyrobil krásné lísky z umělohmotného pletiva a latí . Můžu je krásně přenášet na sluníčku . Jak sluníčko postupuje , tak přenáším lísky , aby dobře prosychaly . Večer to můžu třeba vzít i do domu , aby mi to přes noc nenavlhlo . Krásně to nasuším . Zavařovat mi nepomáhá . Čistit mi pomáhá , to ano . Jaké houby máte nejraději ? Nejraději mám hřibovité houby : suchohřiby , kozáky ( jsou velice dobré na smažení ) i křemenáče . Křemenáč je tvrdší houba . Proto se asi jmenuje křemenáč . Velice dobré jsou na smažení klouzky . Myslím si , že vybrat přímo tu nejlepší bych snad ani nemohla . Děkuji . Je tu další fotka . Co je na této fotce ? To je naše loňská krásná úroda jablek . jsme mluvili o tom , co se u nás na zahrádce pěstuje .

Download Source DataDownload textDependenciesPML ViewPML-TQ Tree View