ln94211_14
ln94211_14
View options
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nová
sladovnická
technologie
Prostějov-
Investici
ve
výši
400
milionů
korun
si
vyžádala
výstavba
nové
výrobní
technologie
na
výrobu
sladu,
která
byla
v
úterý
uveden
do
provozu
v
Obchodních
sladovnách
v
Prostějově.
Slavnostního
otevření
se
zúčastnil
i
ekonomický
náměstek
ministra
zemědělství
Václav
Slavíček
a
prezident
Agrární
komory
Jiří
Netík.
Tato
technologie
patří
k
nejmodernějším
na
světě
a
svou
kvalitou
bude
splňovat
nejnáročnější
požadavky
tuzemských
i
světových
pivovarů,
řekl
generální
ředitel
společnosti
Alois
Začal.
Nová
technologie
výroby
nám
umožní
výrobu
sladu
365
dnů
v
roce
při
nízké
energetické
náročnosti
a
vysoké
kvalitě,
poznamenal
Začal.
Více
než
60
procent
produkce
sladoven
je
uplatňováno
na
zahraničních
trzích,
přičemž
mezi
významné
exportní
země
patří
Japonsko
(export
činí
20
tisíc
tun),
Slovinsko,
Švýcarsko,
Německo,
Polsko
a
Maďarsko.
Na
tuzemském
trhu
jsou
největšími
odběrateli
Pražské
pivovary,
Budějovický
Budvar,
Starobrno
a
další,
přičemž
prostějovské
sladovny
obchodují
se
70
procenty
domácích
pivovarů.
Download Source Data • Download text
• Dependencies • PML View • PML-TQ Tree View