PML View
jg_017.04
a-layer | PDTSC/full/jg_017.04.a.gz |
---|
m-layer | PDTSC/pml/jg_017.04.m.gz |
---|
t-layer | PDTSC/full/jg_017.04.t.gz |
---|
w-layer | PDTSC/pml/jg_017.04.w.gz |
---|
mrp-layer | PDTSC/mrp/jg_017.04.mrp.gz |
---|
treex-layer | PDTSC/treex/jg_017.04.treex.gz |
---|
s-1Ale
asi
jenom
třikrát
a
potom
jsme
si
koupili
vždycky
už
vykrmené
,
protože
je
s
tím
spousta
práce
.
s-2Každý
potom
závidí
,
když
prase
visí
na
háku
,
každý
by
se
o
něj
podělil
,
ale
když
se
to
má
krmit
,
to
už
žádnému
nevoní
.
s-3Ještě
pořád
děláte
zabijačky
?
s-4Samozřejmě
.
s-5Jenomže
teď
už
kamarád
řezník
umřel
,
jeho
syn
má
svůj
krám
,
tak
mně
to
zabíjí
druhý
kamarád
a
tamto
ostatní
si
dělám
sám
.
s-6To
jste
šikovný
.
s-7Naučil
jsem
se
to
od
něj
.
s-8Co
všechno
děláte
?
s-9Teď
už
se
nechá
říct
nic
.
s-10Nejhorší
je
to
přes
zimu
,
protože
člověk
kam
,
venku
je
všechno
sklizené
.
s-11Když
už
se
potom
udělá
pěkně
,
máme
na
zahradě
bazén
,
takže
se
starám
o
bazén
.
s-12Máme
taky
takovou
malou
zahrádku
,
fóliovníček
,
tak
tím
se
tak
zabýváme
,
abychom
měli
,
co
dělat
,
s-13Myslela
jsem
při
zabijačce
.
s-14Nic
.
s-15Maso
se
musí
napytlíkovat
,
musí
se
dát
do
mrazáku
,
aby
to
rychle
zmrzlo
.
s-16Je
s
tím
taky
starost
,
když
potom
není
velká
zima
,
musí
se
to
rychle
uskladnit
,
aby
to
bylo
v
chladu
,
aby
se
to
nezkazilo
.
s-17Děláte
i
jitrnice
?
s-18Jitrnice
,
jelita
,
tlačenku
,
sádlo
se
škvaří
,
všechno
to
,
co
k
tomu
patří
.
s-19Jak
se
to
dělá
?
s-20Maso
se
musí
uvařit
.
s-21Musí
být
vařené
tak
akorát
,
pak
se
to
rozdělí
:
do
jitrnic
zvlášť
,
do
jelit
zvlášť
,
do
tlačenky
zvlášť
.
s-22Když
se
dělá
tlačenka
,
musí
se
to
rozkrájet
na
kostičky
,
pak
se
tam
dají
semleté
kůže
,
aby
to
drželo
pohromadě
,
nacpe
se
to
do
papírů
a
dá
se
to
vařit
.
s-23Vaří
se
to
půl
druhé
hodiny
.
s-24Kdyby
se
dělala
tmavá
,
vaří
se
dvě
hodiny
.
s-25Jitrnice
:
to
se
musí
maso
namlít
,
musí
být
pečená
buchta
a
pak
to
se
pěkně
semele
.
s-26Buchta
se
musí
pěkně
rozmačkat
,
aby
tam
nebyly
kousky
,
a
pak
se
to
musí
ochutit
:
sůl
,
pepř
,
nové
koření
,
majoránka
,
česnek
.
s-27Ještě
se
musí
do
tlačenky
nastrouhat
cibule
.
s-28To
na
jitrnice
se
musí
pěkně
promíchat
a
pak
se
to
nadije
do
střev
a
dá
se
to
vařit
.
s-29Jitrnice
se
vaří
asi
tak
dvacet
minut
.
s-30Když
se
dělají
jelita
,
dají
se
tam
škvarky
,
rozsekají
se
,
kousky
masa
se
musí
taky
nasekat
,
kroupy
,
krev
a
musí
se
tam
dát
sádlo
,
aby
to
nebylo
suché
.
s-31Teď
se
to
promíchá
,
dá
se
tam
jenom
sůl
a
pepř
a
zase
do
střev
a
vařit
.
s-32Pak
už
jenom
jíst
.
s-33To
je
docela
umění
,
ne
?
s-34Ani
ne
.
s-35Když
už
to
člověk
dělá
taková
léta
,
tak
už
to
jde
vlastně
samo
.
s-36Jak
vlastně
probíhá
taková
zabijačka
?
s-37Napřed
se
musí
přivézt
prase
.
s-38To
zavezu
kamarádovi
.
s-39Má
to
tam
mechanizované
.
s-40Zabije
ho
,
opaří
,
pak
ho
vyvrhne
,
prostě
ta
střeva
.
s-41To
se
dnes
vyhazuje
.
s-42Nechají
se
akorát
plíce
,
jazyk
,
srdce
a
ovarové
maso
,
co
se
vaří
.
s-43Ostatní
se
dá
tam
u
něj
do
lednice
.
s-44Druhý
den
potom
rozseká
už
bůčky
,
rozseká
kotlety
,
vykostí
kýtu
a
to
se
potom
jenom
uskladní
.
s-45To
je
zajímavé
.
s-46Pamatujete
si
na
nějakou
výjimečnou
zabijačku
?
s-47Pamatuju
.
s-48Jezdím
pro
prase
kamarádovi
,
chová
je
vždycky
pro
své
kamarády
.
s-49Nemohli
jsme
ho
dostat
do
klece
,
a
tak
jsme
ho
potom
museli
zabít
tam
u
něj
.
s-50Bylo
to
divoké
a
byla
to
fuška
,
ale
dopadlo
to
dobře
,
.
dependency tree
•
text view