jv_108.05
jv_108.05
View options
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Podíváme
se
na
další
fotku
.
Co
vidíme
na
této
fotce
?
Byli
jsme
na
houbách
na
Děčínsku
.
Chodím
strašně
ráda
na
houby
,
tak
jsem
manžela
přemluvila
,
abychom
jeli
.
Vyjeli
jsme
na
výlet
asi
třicet
,
35
kilometrů
od
chalupy
.
Bylo
to
v
Krušných
horách
až
na
hranicích
s
Německem
.
Tam
jsou
místa
,
kde
je
spousta
hub
.
Našli
jsme
kozáky
,
křemenáče
,
suchohřiby
a
klouzky
.
Byla
to
nádhera
.
Měla
jsem
z
toho
velikou
radost
.
Právě
sedím
na
dvorečku
a
čistím
houby
-
připravuju
je
na
sušení
,
na
smažení
a
tak
.
Druhý
den
po
houbovém
výletu
jsem
zjistila
,
že
mě
něco
svědí
tady
na
noze
a
pak
něco
ještě
výš
a
na
zádech
.
Kromě
krásných
hub
byl
úlovek
šest
klíšťat
.
Na
Děčínsku
je
hodně
klíšťat
.
Dokonce
jsou
tam
nakažená
klíšťata
.
Potom
jsem
čekala
,
jak
to
dopadne
,
ale
boreliózu
jsem
nedostala
.
Chodíte
houbařit
často
?
Nejméně
jednou
za
rok
.
Máme
ještě
příbuzného
ve
Středohoří
.
Má
tam
chatu
.
Ví
,
jak
ráda
chodím
na
houby
,
tak
nás
vždycky
alespoň
jednou
do
roka
pozve
.
Zavolá
nám
,
kdy
je
nejvíc
hub
.
Jdeme
tam
taky
do
lesa
.
Houby
nasbíráme
a
nasušíme
.
Mám
potom
vždycky
houby
ještě
pro
vnučku
,
pro
dceru
a
hlavně
na
tu
největší
houbovou
pochoutku
,
což
je
smaženice
.
Co
všechno
s
houbami
děláte
?
Smažím
,
suším
a
dělala
jsem
i
houby
v
octě
nebo
v
pikantním
nálevu
.
Jsou
velice
dobré
.
Sušené
houby
,
pokud
jsou
to
opravdu
hřibovité
houby
,
jsou
v
obchodech
velice
drahé
.
Je
to
takový
poklad
z
lesů
.
Pomáhá
vám
se
sušením
a
zavařováním
i
manžel
?
Pomáhá
mi
hlavně
se
sušením
.
Na
sušení
mi
vyrobil
krásné
lísky
z
umělohmotného
pletiva
a
latí
.
Můžu
je
krásně
přenášet
na
sluníčku
.
Jak
sluníčko
postupuje
,
tak
přenáším
lísky
,
aby
dobře
prosychaly
.
Večer
to
můžu
třeba
vzít
i
do
domu
,
aby
mi
to
přes
noc
nenavlhlo
.
Krásně
to
nasuším
.
Zavařovat
mi
nepomáhá
.
Čistit
mi
pomáhá
,
to
ano
.
Jaké
houby
máte
nejraději
?
Nejraději
mám
hřibovité
houby
:
suchohřiby
,
kozáky
(
jsou
velice
dobré
na
smažení
)
i
křemenáče
.
Křemenáč
je
tvrdší
houba
.
Proto
se
asi
jmenuje
křemenáč
.
Velice
dobré
jsou
na
smažení
klouzky
.
Myslím
si
,
že
vybrat
přímo
tu
nejlepší
bych
snad
ani
nemohla
.
Děkuji
.
Je
tu
další
fotka
.
Co
je
na
této
fotce
?
To
je
naše
loňská
krásná
úroda
jablek
.
Už
jsme
mluvili
o
tom
,
co
se
u
nás
na
zahrádce
pěstuje
.
Download Source Data • Download text
• Dependencies • PML View • PML-TQ Tree View